miercuri, 9 mai 2012

Dieta memoriei


Nu cred ca este o surpriza pentru nimeni faptul ca stilul de viata, ceea ce mancam, sportul pe care il facem (sau nu), influenteaza starea noastra de bine. Si nu doar stomacul, ficatul si inima sunt in discutie, ci si creierul.

Si pentru ca sunt in cautare de modalitati sa imi imbunatatesc memoria, am cautat pe net si am gasit cate ceva de-ale gurii despre care s-ar zice ca ne ajuta sa gandim mai clar si sa retinem mai multe si mai bine. Iata mai jos un scurt rezumat :

Marul - exista studii care spun ca protejeaza impotriva bolii Alzheimer. In special coaja este cea mai benefica, continand mai multa quercintina care, conform altor studii, este activa si impotriva multor tipuri de cancer.

Struguri, ceapa, cirese, coacaze - toate contin quercintina pe langa alti antioxidanti

 
Rozmarinul  - este cunoscut inca din antichitate pentru efectele sale benefice asupra memoriei. Miresele purtau coronite din rozmarin ca simbol al dragostei si fidelitatii . Se pare ca aroma acestei plante creste fluxul sangelui la creier si ajuta in comunicarea neuronilor.

Bineinteles, la toate aceasta lista se adauga de acum legendarul somon, semintele de floarea soarelui, nucile, migdalele si chiar mierea de albine.

Un fapt interesant, se pare ca multe studii s-au facut dupa anul 2000 pentru a cerceta proprietatile banalei gume de mestecat in imbunatatirea memoriei. Studiile nu au ajuns la nici o concluzie in privinta cauzelor, dar au dovedit ca intr-adevar mestecatul de guma ajuta la concentrare si imbunatateste memoria pe termen scurt.


Pe lista substantelor cu efecte nocive asupra memoriei gasim fara nici o surpriza alcoolul si tigarile.

Asa ca pregatiti o portie de somon, un bol de seminte, spalati niste mere si nu uitati sa puneti langa voi un buchetel de rozmarin si stati pe-aproape pentru urmatoarele tehnici de memorare.

In curand vorbim despre numere !


A la prochaine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu